alweer een berichtje uit Namibie....
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
10 Maart 2007 | Namibië, Katutura
Whahaha ik lig goed in de markt in Afrika!
Ik heb al meerdere huwelijksaanzoeken gekregen (helaas niet omdat ik zo’n bijzonder persoon ben die er erg lekker uitziet;) maar om een ticket naar een rijkere wereld)!
Verder woon ik sinds gister samen!
Ik woon nu met Yvonne en Jasper (twee HBO-V studenten die hier stage lopen) in een huisje dat helemaal van flessen is gemaakt ipv steen. Er zitten zeker 6000 flessen in ons Bottle-house.
Het is een heel knus huisje. Naast Yvon, Jasper en ik wordt het bewoond door een familie muizen die af en toe over de reling sjeesen. Verder komen er regelmatig muggen langs en gecko’s, hagedisjes en Spike (de hond van Penduka).
Over een week probeer ik wel wat foto’s op internet te zetten want ik heb al hele leuke van de bergen, de mensen, de DOT-points en vooral van de prachtige kleine kindjes.
Deze week is echt ontzettend snel gegaan. Ik ben nu helemaal ingewerkt en ga morgen met mijn twee collega’s (Anna en Cornelius) een week op training. We gaan naar Tsumeb, een dorpje in het noorden van Namibie (6 uur hiervandaan). Ik ben heel benieuwd hoe dat wordt. In de training leren we hoe je zelf goed een bedrijfje kan opzetten. We leren om prijzen te bepalen, hoe in te kopen, hoe te verkopen, te netwerken etc. Wat we daar leren kunnen Anna en Cornelius dan weer doorgeven aan de patiente op de DOT-points. Die kunnen met het geld dat ze verdiend hebben tijdens de training ook zelf een bedrijfje opzetten als ze dat willen.
Als ik weer terug ben in Katutura ga ik ook aan de slag met mijn rouwverwerkingsworkshop. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben heel nieuwsgierig hoe dat uit gaat pakken.
Dinsdag gaat Tineke (de vrouw die ik ga vervangen op de activiteiten afdeling) weer naar Nederland, dus we hebben deze week samen nog allemaal leuke dingen gedaan.
We zijn lekker uit eten geweest en aan het winkelen geslagen.
Vanochtend hebben we heerlijk ontbeten ergens in de stad en vanmiddag nog lekker een lunch genomen (het eten is hier niet duur dus dat moet kunnen af en toe).
Gisteren was haar afscheid op Penduka.
Dat was een heel ritueel. Iedereen kwam naar het terras en toen hield de manager een mooie speech. Vervolgens Tineke zelf en toen nog allerlei vrouwen die gek met haar zijn. Iedereen moest huilen en zat sip en stil op het terras met thee, cake en snoepjes. Heel ontroerend om te zien hoe gek de vrouwen met haar zijn. Ik vind het zelf ook erg jammer dat ze weggaat want we hebben elke avond samen gegeten, wijntjes gedronken en leuke dingen gedaan mijn eerste 2 weken. Ik hoop dat ik een beetje een waardige vervangster wordt de komende drie maanden.
Ik heb inmiddels een Namibisch mobiel nummer. Dus als je wilt sms-en kun je dat naar; +264 813008031 doen. Hopelijk heb ik binnenkort een andere telefoon en kan ik er zelf ook mee smsen naar NL.
Het weer is nog steeds heerlijk en ik word met de dag bruiner!
Donderdag ben ik naar Grootaub geweest. Daar zijn we een nieuw DOT-point aan het opzetten dus hebben Cornelius, Anna en ik onze activiteiten geintroduceerd bij de patienten. Het was heel sneu want er zit daar een sort kliniek voor patienten maar op een of andere manier willen ze de tuberculose patienten geen plekje geven. We hebben dus maar buiten op 2 bankjes en de grond gezeten met een stuk of 10 vrouwen. Ze waren allemaal helemaal enthousiast en fanatiek. Grootaub is een dorpje wat heel erg afgelegen ligt. Het is helemaal omringt met grote stukken leeg Namibisch land. Om hun medicijnen te krijgen en activiteiten te kunnen volgens moeten sommige vrouwen wel anderhalf uur lopen geloof ik. In Grootaub wonen vooral de Nama’s en de Damara’s. dat zijn weer andere stammen dan de Herero’s en de O’wambo die het meeste in en om Katututra wonen. Ik ben helemaal weg van de Grootaun-ers.
Vanavond nog een lekker afscheidswijntje drinken met Tineke in ons mooie Bottle huisje en dan lekker een weekje naar het Noorden. Ik hoorde al dat ‘t in Nederland ook lekker weer is. Geniet ervan en hou me op de hoogte van alle gossip en roddel he!
Liefs van mij
ps. ontzettend bedankt voor alle leuke reacties! ik ben er erg content mee:)
Verder woon ik sinds gister samen!
We zijn lekker uit eten geweest en aan het winkelen geslagen.
Gisteren was haar afscheid op Penduka.
Het weer is nog steeds heerlijk en ik word met de dag bruiner!
Liefs van mij
ps. ontzettend bedankt voor alle leuke reacties! ik ben er erg content mee:)
10 Maart 2007 - 16:04
Hanna:
Hoi Lauw! Fijn om weer zo'n enthousiast en interessant verhaal te lezen! Ik heb je namibisch nummer genoteerd ;) -
10 Maart 2007 - 19:39
Marijke:
Leuk!!!Klinkt weer helemaal super goed. Geniet er van! Nummer staat erin!xM -
11 Maart 2007 - 06:23
Lydia:
He Laura,heerlijk om je reis ervaringen te lezen,en ik ben blij dat je het zo naar zin hebt.Je zult vast en zeker een waadige vervangster worden.Geniet ervan!Lieve groetjes van Bert Lydia Lotte en Marit. -
11 Maart 2007 - 08:48
Hed:
wow een bottle-huisje?! Ik ben erg benieuwd naar de foto's;) Mooi dat je het daar zo leuk hebt!
kus -
11 Maart 2007 - 10:52
Marieke:
He Lau, maakt ook niet waar jij bent he, gewoon lekker wijntjes drinken! ;) Volgens mij geniet met je volle teugen, ga daar maar lekker mee door! -
11 Maart 2007 - 12:37
Marijn:
Goed bezig hoor!!! Wat leuk zo'n huis van flessen! ben benieuwd hoe het eruit ziet!
Veel succes van de week en natuurlijk heel veel plezier!
Veel liefs van ons! -
11 Maart 2007 - 22:14
Mariska:
Heej Lau! Echt super je verhalen! erg leuk om te lezen! ben benieuwd naar de foto's.
kussie Maris -
14 Maart 2007 - 00:17
Anne:
lieve lau
leuk om van je te horen,geniet er maar lekker van. dikke kus anne -
14 Maart 2007 - 21:17
Esther:
Lieve Lau,
Heb je net een hele leuke sms (al zeg ik het zelf) proberen te sturen naar je nieuwe mobiel. (heeft me wel 10 minuten gekost om alles zoveel mogelijk af te korten dat het in 2 berichtjes past) maar nu komt het niet aan......
Beetje jammerrrrrr. Wil je graag even spreken, maar vlgs mij zit je nu het noorden. Laat even weten als je weer op Penduka zit in je mooie bottlehouse, dan bel ik je. een heeele dikke kus van joen favoriete zuster -
17 Maart 2007 - 16:42
Berd En Mary:
Wauw, wat een afstand. We zullen je zoveel mogelijk volgen, zijn erg benieuwd naar de foto's.groetjes en bdankt voor je mooie verhaal. -
18 Maart 2007 - 17:26
Astrid Homan:
Hoorde vandaag van je vader dat er nieuwe berichten op je weblog stonden. Erg leuk om te lezen hoe je ervaringen zijn.Wens je veel succes en plezier. Groetjes van Rob en Astrid. -
18 Maart 2007 - 17:29
Astrid Homan:
19 Maart 2007 - 08:26
Jaap O.:
veel succes daar en proef de voldoening van daadwerkelijke steun.
Ik ken je nog niet zo goed en die Tineke helemaal niet
maar ik ben er zeker van dat jij een hele goede vervangster zal zijn en dat de mensen bij jou vertrek ook zullen huilen. -
19 Maart 2007 - 14:55
Welmoed:
Hi Laura, Leuk dat je in Namibië zit, vriendinnetje van mij zat enige tijd in Gobabis en vorig jaar zijn wij bij de 'buren' geweest in South Africa! Heel veel plezier nog! Liefs, Michel, Welmoed en Tristan